Thursday, August 18, 2011

Aksesori Tarawih



byk sgt aksesori masa tarawih menyebabkan sunat muakkad 20 rakaat tarawih terpaksa di kerat² dan di shortcut²..
Yesterday at 12:05am ·

    • Duktur Bentara aksesori ke bidaah bro?


    • Azhar Jaafar bidaah x berani sebut..


    • Eric Shah Apa maksud Sheikh tuu?


    • Pak Jabit cer citer cer citer....


    • Suffian Muhamad tak sangka pula solat pun ada aksesori ya ...


    • Duktur Bentara bukan dalam solat tu... diantara solat ;)


    • Suffian Muhamad oooo gitu.


    • Hairere Shuaib aku terawih kt masjid india, so kurang sikit dia punya 'aksesori'nya... :)


    • Ahmad Nurulhadi terawih kat sri petaling jugak best. tiada aksesori. bacaan pun style rileks.


    • Hanzlah Othman saya solat kt madrasah faridiyyah, surau india muslim, dia pun pakai aksesori jgk, tp pelik sgt aksesori tue, tp tkper la..janji jgn terjejas 20 rakaat complete dgn bacaan 1 juz 1 malam..selamat beramal, salam 1 malaysia..


    • Zakir Husin insyaallah ...markaz sri petaling still maintain ... paling best pasti ada tangisan pada setiap rakaat...masyaallah


    • Azhar Jaafar dikebayakan tpt org x sedia buat 1 juzuk 1 mlm dgn alasan panjang sgt.. padahal kalau ditiadakan aksesorinya, masih boleh habiskn 20 rakaat dlm jam 10.30mlm waktu semenanjung msia..


    • Hanzlah Othman ‎ ade org yg memberi alasan kesian pd org2 tua, dn antara alasan2 lainnya ialah bile rakaat yg panjang menjejaskan tumpuan dn kekhusyukan solat ape yg pentg kualiti bkn kuantiti, mcm mane tue..??


    • Ahmad Nurulhadi nasib baik orang2 tua kat masjid sri petaling Iman tinggi2, selamba je qiam lama2, rukuk lama2, sujud lama2. tapi takpe, bolehla ikram orang tua dengan baca pendek2. aksesori tu takyah la panjang berjela.


    • Hanzlah Othman siap ade pengumuman malam tersebut name arwah mane yg naik utk bce tahlil..org yg tk sebut tk didoakan ke..??


    • Mohd Hainur Hapis kg aku kt tg krg, xde aksesori Alhamdulillah.

*jemaah aku 10 hari ke tempat orang asli di Gua Musang nampaknya x jadi.. cadang keluar hari ni.. kawan² ramai yg x dapat cuti.. InsyaAllah aku keluar 10 hari Sabtu ni.. bayan hidayat di Sri Petaling jam 10 pagi.. nak join?




4 comments:

  1. best solat kat MSP..20 rakaat terawih bacaan quraan 1 juzuk lebih. Kul 10.30 mlm dah siap. Terkujat pakcik2 surau kat tempat aku bila aku citer.

    ReplyDelete
  2. Di Sri Petaling, tiga jemaah terawih:

    1. Satu malam 1 suku juzuk masih berjalan insyaAllah khatam 25 Ramadhan.
    2. Satu malam 3 juzuk masih berjalan sehingga malam ke20 (2 kali khatam)
    3. Satu malam 5 juzuk dihentikan buat sementara waktu...dan akan digantikan dgn satu malam 10 juzuk bermula malam ke 21 (3 hari-sekali khatam)

    So, bermula malam ke 21 hanya ada 2 jemaah i.e. satu malam 1 suku juzuk dan satu malam 10 juzuk. Tapi percaya atau tidak...yg buat 3 dan 5 juzuk setiap hari kebanyakannya orang2 tua..yg muda??? sendiri mau tanya diri sendiri..

    3 juzuk selalunya habis nak dekat kul 11 mlm. 5 juzuk nak dekat kul 12...dapat bayang tak 10 juzuk abis kul berapa...????

    jom berpesta ibadat!!!

    ReplyDelete
  3. kat limbang surah lazim sahaja tapi 20 rakaat namun cepat....

    ReplyDelete
  4. subhanallah..
    bestnyaaaaaaa dpt solat kat sri petaling!!!
    moga Allah sampaikan sy kat sana suatu hari nnt. amin...

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...

Daftar Beli Emas Public Gold

ADA 2 JENIS PEMBELIAN EMAS DI PUBLIC GOLD Cara 1  - Beli Emas Fizikal (dinar emas atau gold bar) secara tunai atau bulanan 4x atau bulanan 1...