Monday, February 12, 2007

German & Swiss.

Swiss Oct 05

Train kat Dresden


Depan tembok Berlin
(tinggal beberapa keping aje..)Gash.. gash..
(syi'arkan sunnah)


Julai - Oktober 2005.
Keluar 4 bulan, ke German (3 bulan) & Swiss (1 bulan) untuk menjalankan usaha dakwah & tabligh. Jemaah kami 8 orang & dibentuk di masjid Sri Petaling.


4 bulan...?
Banyak sangat nak cerita...
Kat sini tak muat!

Mula dari Frankfurt, bergerak keseluruh bandar2 besar seperti Bern, Koln, Dusseldorf, Hannover, Hamburg, Berlin, Dresden, Nurnberg, Munchen & Stutgart. Kemudian masuk ke Switzerland. Akhirnya kembali ke Frankfurt dan pulang ke tanah air.

Satu perkara pasal Umat Islam yang saya lihat; mereka dapat bersatu dalam usaha dakwah cara Nabi SAW. Orang Arab, Turki, Afrika, Eropah, Pakistan, India, Melayu dapat duduk mesyuarat bersama, makan bersama, tidur bersama, buat ziarah bersama, satu fikir, satu kerja...

Wahai saudara Islamku di seluruh dunia, mai la kita gotong royong beri masa dan korbankan harta untuk usaha tegakkan agama Islam di muka bumi. Contohi kehidupan para sahabat nabi dalam usaha & pengorbanan mereka. Bila umat Islam bangun atas kerja ni, baru kita lihat bantuan Allah datang pada kita.

Bila kita bantu agama Allah, maka Allah pasti tolong kita.

Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...