Monday, October 27, 2014

Beberapa Kes Sentuhan

Kira² seminggu lepas sebuk pasal kes sentuh hanjing.. pada aku xde pekdah nya sentuh dan peluk hanjing.. pelik² perjuangan umat hari ni.. taik korang sendiri kalau hambik, cium² dan lumur kat muka.. amacam? bedosa x? kalau x bedosa pun, tetap lah bengong.. sedangkan taik sendiri tu najis pertengahan.. apatah lagi peluk hanjing.. kategori najis berat..


Tapi kan.. satu perkara..
1. gambar awek peluk hanjing..
huu.. ramai yg baran dan ambik peduli.. tahniah aku ucapkan pada korang..
2. tapi bila gambar awek peluk pakwe..
macam biasa je ek.. xde rasa apa².. takziah pada diri sendiri.. hampeh..

Dari peluk hanjing, lebih baik peluk bini.. ada gak perkembangan selama 9 bulan pada bini.. huhu


Ni pulak program terbaru selepas sentuh hanjing.. aku terima dari wassap.. harap berwassapder berwaspada..



Selepas peristiwa umat sentuh hanjing reda, aku terasa nak sentuh asal usul belah abah aku.. jadi melalui wassap keluarga belah abah, aku pun mula buat siasatan.. hasilnya;

Nama aku Mohd Azhar bin Mohd Jaafar bin Mohd Dardiri bin Tirto Dikromo bin Nawawi Joyo..
atuk dan moyang dari Purworejo, Jawa Tengah..  http://goo.gl/maps/YPiLt
khabarnya ramai juga sedara mara di Magelang, Jawa Tengah..

Nama embah wedok (nenek) aku Mardhiah bt Idris.. maknya nama Ponem.. asal dari Kg Delek/Meru di Klang.. anak ke 6 dari 8 adik beradik.. semua dah arwah..
1.Safwan
2.Sayuti (Bagong)
3.Noh (Nun)
4.Yunus
5.Juariah
6.Mardhiah
7.Yusuf
8.Romli
Kalau ada kena mengena dgn keluarga korang, sila bagitau.. macam jejak kasih la pulak.. huhu..


Tetibe..


Terkeluar cerita pasal band 60an yg popular di Ulu Selangor.. pakcik aku main lead.. abah main bass, mak penyanyi jemputan.. khabarnya arwah embah lanang (atuk) pulak popular sebagai ketua kompang di Kerling, Ulu Selangor.. kwang kwang kwang..


Dan mamat ni pulak, pantang disentuh.. nak memanah je keje.. baik memanah outdoor, mau pun indoor..

memanah outdoor..





























*maaf, foto dan video memanah indoor tidak disiarkan.. harap termenung maaf..

Sekian..







Insuran & Road Tax Online (klik logo)

Thursday, October 16, 2014

Cameron Highland 2014

ni cerita sebelum raya haji..

Khamis - Sabtu @ 2-4 Oktober 2014, gi jenjalan ke Cameron Highland dgn family aku, mak abah dan adik-beradik.. pegi 9.30 pagi gerak dari rumah.. naik ikut Simpang Pulai sebab naik ikut Tapah jalannya agak curam dan sempit..




Menginap di Rumah Peranginan Mpsj, Puncak Arabella. Semalam 50 hengget je.. jadi menyewa 2 malam baru 100 hengget.. bahagi 3 pulak.. baru 33 hengget 33 sen.. huhu.. masjid pun dekat..




sepanjang 3 hari, tiap-tiap petang hujan.. sejuk le.. sehingga menjilat jari.. huhu.. aktiviti jenjalan kena buat sebelah pagi.. untuk budak² boring sket le Cameron ni.. bunga ngan strawberi je banyak kat sini.. main kejar² turun naik tangga dalam apartment je la yang best..



















gambar kenang²an sebelum balik..


Sabtu petang balik ikut Tapah.. hujan lebat.. slow² drive ikut belakang bas.. orang belakang xkeh nak marah.. bukan aku yang slow tapi bas yang slow.. kah kah..

Ahad @ 5 Oktober 2014, raya haji.. tahun ni aku tak nolong.. maleh lak rasa.. penat bejalan pun ada.. bawak budak² nengok² je..

nak begambar pun cuak.. takut lembu tu bangun balik..

anak sulong masih kat PLKN.. dah 2 bulan..







Insuran & Road Tax Online (klik logo)

UMRAH dan ZIARAH bersama EMRAZ Travel & Tours Sdn Bhd

PROMOSI DISKAUN RM1000 UNTUK SEMUA PAKEJ UMRAH EMRAZ‼️ (tertakluk kepada baki stok) PAKEJ MUSIM 1445 HIJRAH KAMI MENGGUNAKAN HOTEL SAFWAH SE...