Saturday, January 23, 2021

Bunga Mas - Lambang Keunggulan Abadi!

Assalamualaikum.
Saya akan bantu anda tukar duit kertas kepada emas fizikal (gold bar atau dinar) sebagai simpanan aset jangka panjang, insyaAllah. 

"Emas Adalah Anti Inflasi. 
1 dinar pada zaman Nabi s.a.w sama dengan nilai 1 dinar pada zaman kita. Sedangkan duit kertas sangat terkesan dengan inflasi. RM100 yang kita ada pada 10 tahun yang lalu tidak sama nilainya dengan RM100 yang ada di tangan kita pada hari ini."

Produk pertama yang saya ingin perkenalkan adalah Bunga Mas 10g. 😊


InsyaAllah semua orang mampu memiliki Bunga Mas ini, paling kecil bersaiz 10gram. Ia adalah produk Gold Bar (jongkong emas) jenis 999.


Ada 3 cara mudah untuk miliki Bunga Mas ini, mengikut kesesuaian bajet masing-masing! 

Cara Pertama: 
Jika anda ada lebihan tunai untuk simpanan sebanyak ŔM2600++, anda boleh terus dapatkan item Bunga Mas ini. Caranya, bayar online dan ambil sendiri di 18 cawangan Public Gold di seluruh Malaysia atau arahkan ianya di pos kepada anda. 

Cara Kedua : 
Sekiranya anda boleh asingkan sebanyak ŔM260++ sebulan selama 10 bulan, Syariah Easy Payment Programme (SEPP) adalah yang terbaik untuk anda! Anda hanya perlu menyimpan secara ansuran sebanyak 10 kali mengikut jadual bayaran yang ditetapkan. Lagi cepat habis bayar, lagi cepat anda dapat Bunga Mas anda!

Contoh Bayaran Ansuran 10 kali


Cara Ketiga: 
Sekiranya anda mahu simpan RM100 pada bila-bila masa yang ada suka, kaedah Gold Accumulation Programme (GAP) adalah yang terbaik buat anda. Setiap ŔM100 yang anda simpan, akan dapat 0.37++ gram emas. Kumpulkan sehingga 10 gram. Dah cukup 10 gram, keluarkan dan Gold Bar Bunga Mas ini menjadi milik anda. 

Sebarang pertanyaan boleh whatsApp saya. 🤗
InsyaAllah saya akan bantu dari cara pembelian hinggalah emas dapat ke tangan anda. BEBERAPA INFO PENTING BERKENAAN EMAS

Emas Adalah Anti Inflasi. 
1 dinar pada zaman Nabi s.a.w sama dengan nilai 1 dinar pada zaman kita. Sedangkan duit kertas sangat terkesan dengan inflasi. RM100 yang kita ada pada 10 tahun yang lalu tidak sama nilainya dengan RM100 yang ada di tangan kita pada hari ini. 


Perniagaan Public Gold Adalah Patuh Syariah

Sijil Patuh Syariah 


Dinar dan Dirham Sebagai Matawang Akhir Zaman

Emas; Aset atau Pelaburan?


Sejarah Harga Emas/gram 


Emas Bantu Elak Boros. 
Setiap duit yang kita bayar, bukan bayaran hangus ya. Kita hanya tukarkan duit kita kepada simpanan aset terbaik iaitu emas! Mudah saja. Asalkan ada matlamat dan keazaman untuk menyimpan. Ketiga-tiga kaedah saya sendiri gunakan dalam menyimpan aset keluarga saya! Terbukti berkesan, dapat membantu saya masalah KEBOCORAN dalam menyimpan duit.

Ilmu Mengenai Pajak Emas 

Tukarlah kebiasaan menyimpan duit kepada menyimpan emas. 
Daftar percuma di sini;


Produk-Produk Emas Yang Lain 
1 DINAR 4.25G 


BungaMas Series Bar 20g

 
5 DINAR 21.25G 


10 DINAR 42.5G 


BungaMas Series Bar 50g 


BungaMas Series Bar 100g 


LBMA Bullion Bar 250g 


LBMA Bullion Bar 1000g 


Zakat Emas
Niatkan juga agar simpanan emas yang kita ada mencapai kelayakan untuk kita membayar zakatnya. Zakat akan dapat membantu fakir miskin disamping menyuburkan harta kita. 

Berkenaan zakat emas; 


Sebarang pertanyaan boleh whatsApp saya. 🤗
InsyaAllah saya akan bantu dari cara pembelian hinggalah emas dapat ke tangan anda. 

Rasakan Auranya


Anda boleh, insyaAllah.. 😉

Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...