Monday, November 02, 2009

Kemboja 2007 - slideshow
Antara cabaran kalau keluar kat Kemboja. Aku beberapa kali di'offer' untuk bukak cawangan kat sini. Poligami le..

Soalan2 yang biasa;

1. "Kamu dah kawin?" - haa.. nak start la tuh..

2. "Saya ada anak perempuan pelajar madrasah. Mahu tengok?" - confirm la.. soalan cepumas..

3. "Saya sudah kawin" kata aku dengan jujur. "Lelaki kan boleh kawin empat?" kata orang tempatan, pun dengan jujur.

*Nota tambahan - orang sana Melayu Champa. Boleh berbahasa Melayu kalau mengaji pondok. Bahasa Melayu ni kira bahasa ustaz-ustaz lah. Para ustaz yang mengajar bukak kitab kuning bahasa Melayu. Macam kita kat sini, para ustaz bukak kitab bahasa Arab.* Iklan ulangan (untuk ibadah korban di Kemboja)

Ada seorang kawan menulis;

Tahun ni saya sekeluarga merancang untuk Berhari Raya Aidiladha di Cambodia. Jika ada sahabat2 yang ingin menyertai "Korban di Kemboja" boleh kirim kat saya. Lebih Kurang RM170 sahaja. Tiada kos pengurusan dan pengangkutan sebab saya sendiri pergi ke sana dgn kos sendiri. Di sana masih ramai yg dhoif dan serba kekurangan. Semuga Korban kita sedikit sebanyak dapat meringankan penderitaan mereka.

Setakat hari ini belanja korban sudah mencukupi untuk 3 ekor lembu yg akan di korban pada Hari Raya Aidil Adha ini. Jika ada sahabat2 yang ingin turut menyertainya, sila hubungi saya di no +60199317655 atau +6097444655 (Rosmadi Nawi)

Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...