Sunday, January 17, 2010

Takaful Kenderaan Bermotor


1. Dokumen yang berikut;

* Kad Pendaftaran Kenderaan (muka depan dan belakang)
* Polisi Insuran terdahulu (muka depan sahaja)
* Nyatakan jumlah perlindungan (sum insured) yang dicadangkan

email ke ikhlas114@yahoo.com atau faks ke 0362721220


2. Saya akan maklumkan harga yang perlu anda bayar.

3. Buat pembayaran ke dalam akaun MBB 162553011111 .

4. Cover Note baru anda akan dikeluarkan serta-merta, insyaAllah.

5. Road Tax Disk* akan dihantar ke alamat anda (pilihan).


*Kenderaan persendirian sahaja termasuk kenderaan persendirian milik syarikat (kecuali motorsikal). Penghantaran ke seluruh negeri di Malaysia. InsyaAllah siap dalam 1 hari. Cas perkhidmatan RM 2 sahaja.PERHATIAN TAMBAHAN

~Anda tidak akan kehilangan NCD% terdahulu jika anda bertukar ke Takaful Ikhlas.

~Jika anda membeli kenderaan baru dan ingin menggunakan Takaful Ikhlas sebagai penginsuran kereta anda, hubungi saya melalui telefon atau email.

~Sila pastikan kenderaan anda tidak di senarai hitam oleh PDRM atau JPJ.

~Pihak Takaful Ikhlas Sdn Bhd tidak lagi menerima perlindungan terhadap kenderaan melebihi 15 tahun dan perlindungan Pihak Ketiga (3rd Party).


Maklumat Agensi

Nama Ejen :        Mohd Azhar Mohd Jaafar
No K/P :             730502145635
Kod Wakil :         GG09825 (Takaful Am)
Alamat Agensi :   22, Jalan 23, Desa Jaya, Kepong, KL

No H/P :            016-682 7679
No Tel/Faks :     03-6272 1220
Waktu Operasi : 9pagi - 1ptg. 2.30ptg - 4.00ptg.
No Akaun :         MBB 162553011111
Email :              ikhlas114@yahoo.com


AQAD DAN KEBENARAN

Saya/Kami dengan ini mengaku bahawa semua pernyataan di atas dan dokumen yang disertakan berhubung dengan permohonan ini adalah lengkap dan benar sepanjang pengetahuan dan kepercayaan Saya/Kami. Saya/Kami bersetuju bahawa segala pernyataan dan akuan yang terkandung dalam borang permohonan ini akan menjadi asas kepada perjanjian takaful di antara Saya/Kami dan Takaful Ikhlas Sdn Bhd (selepas ini dirujuk sebagai "pihak Syarikat") dan ianya disifatkan sebagai termaktub dalam perjanjian ini.

Saya/Kami bersetuju bahawa sumbangan Takaful Saya/Kami akan diuruskan oleh pihak Syarikat berdasarkan kepada prinsip Wakalah sebagaimana yang ditakrif oleh pihak Syarikat serta menepati Syariah. Saya/Kami bersetuju membenarkan pihak Syarikat mengambil 25% daripada sumbangan tersebut sebagai Yuran Wakalah. Lanjutan daripada itu, Saya/Kami juga bersetuju bahawa baki daripada sumbangan takaful Saya/Kami akan disalurkan ke dalam Dana Risiko dan Dana Khas berdasarkan Tabarru'(derma) untuk membantu Peserta lain yang ditimpa musibah dan selebihnya akan dilaburkan oleh pihak Syarikat. Sebarang keuntungan daripada pelaburan tersebut, jika ada, akan dimasukkan semula ke dalam Dana Risiko. Saya/Kami juga memahami bahawa lebihan bersih dari Dana Risiko, jika ada, akan diagihkan kesemuanya kepada Peserta atas kaedah Hibah.

Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...