Wednesday, December 03, 2008

Kekal Selamanya


Dunia tak dapat sempurnakan segala hajat manusia tetapi di akhirat segala hajat akan disempurnakan. Allah cipta manusia untuk kekal selamanya. Manusia yang cinta dunia takut untuk mati dan bimbang didatangi kematian. Orang beriman cinta untuk mati untuk kekal hidup di akhirat. Orang yang impikan syurga perlu mati dalam keadaan beriman kepada Allah.

Di syurga manusia akan dapat isteri banyak, makan banyak, harta banyak. Di syurga ada sungai susu, sungai madu dan sungai arak. Makanan di dunia akan jadi tahi tetapi makanan di syurga akan jadi peluh yang harum. Makan di dalam syurga tak akan kenyang tetapi makanan yang dimakan bertambah sedap.


Allah hantar para Nabi untuk tunjuk kepada manusia cara mengamalkan agama. Oleh itu kena buat usaha untuk mati di dalam iman dan amal yang sempurna kepada Allah. Usaha yang dibuat perlulah bertepatan dengan cara Nabi. Kena ikut cara Nabi 100% walaupun akal tak dapat terima.


Oleh itu kita kena lapangkan masa untuk buat usaha sempurnakan iman dan amal sebelum mati. Masalahnya kita dah mula usaha ke belum? Atau sekurang-kurangnya ada fikir untuk buat usaha? Untuk dunia yang akan ditinggalkan kita dah banyak buat pengorbanan. Saat kematian semakin hampir. Semua harta benda dan anak pinak yang kita usaha akan jadi milik orang lain sejurus nyawa tercabut dari badan. Apa yang tinggal sebagai bekalan? Iman dan amal soleh... yang sempurna!

Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...