Thursday, September 22, 2011

Msyt Nzmdn - bhg 6 (akhir)

21 Sept 2011
9 pagi (waktu India)- sarapan pagi ni kat tingkat bawah bersama jemaah foreign yang lain.. nan kerat-kerat, cicah dgn kuah kima berkentang + cicah madu.. dan chai Banglewali masjid buat kali terakhir sebelum menyahcas berangkat balik KL.. ahh..

Lepas sarapan, packing.. yang akan balik pagi ni adalah dalam 40 - 50 orang.. dan seperti biasa walaupun segala targhib telah diberi elders, jemaah Malaysia tetap pulang dengan membawa segala jenis harta ghanimah yang dirampas secara lembut dari bazar di sekeliling masjid..

'merampas secara lembut..'
10.15 pagi - tunggu van.. van sampai.. naik van.. (ye lah.. kalau van dah sampai nak buat apa lagi..) Van yang aku naik boleh muat 15 orang dengan harta ghanimah.. van ala-ala bas mini gitu.. sedih meninggalkan Masjid Banglewali.. huhu..

kami, beg & budak perempuan peminta sedekah..
Lebih kurang jam 11.20 pagi, kami dah sampai kat yerpot airport delhi.. pusing sana pusing sini.. besar gilak yerpot (hiss.. silap lagi..) airport ni..

Dalam memusing-musing tu, orang yang buat usaha iman memang akhirnya sebuk mencari tempat nak solat jugak..  rupanya airport (haa.. dah tak silap..) delhi ni dah ada kemudahan surau.. 12.30 t/hari kami semua solat jamak Zohor & Asar kat situ..

Lepas solat aku dan sebahagian manusia-manusia lain masih sempat menambah harta ghanimah..

1.30 ptg - boarding

2.30 ptg - I believe I can fly.. insyaAllah.. good bye India.. bumi Adam a.s diturunkan.. aku duduk bertiga sebaris dengan kawan seKepong dan Mat Ampang..

Sambil menikmati pemandangan indah ciptaan Allah di luar tingkap, sempat juga menikmati penelanan beriyani dan nescafe panas di dalam tingkap..

subhanallah..
10.00 mlm (waktu Malaysia) - AirasiaX, selamat mendarat di LCCT.. kawan seKepong yang lain dah sedia menunggu ketibaan pulang wira-wira negara kami..

11.00 mlm - solat jamak Isyak & Maghrib.. orang Kuching pun sama-sama join kami..

12.30 malam - sampai rumah mak.. ahlia & anak-anak semua ada kat sana.. kenapa diorang kat rumah mak?

jeng jeng jeng..

jeng jeng jeng..

jeng jeng jeng..

jeng jeng jeng..

jeng jeng jeng.. (maap.. terbanyak pulak jeng jeng jeng nya..)wong lanang.. dae insyaAllah..
lahir 20/09/2011 @ 3.20 ptg dgn berat 3.57kg..
"Harta benda dan anak pinak itu, ialah perhiasan hidup di dunia; dan amal-amal soleh yang kekal faedahnya itu lebih baik pada sisi Tuhanmu sebagai pahala balasan, dan lebih baik sebagai asas yang memberi harapan." ~ Al Kahfi 46


*maap lagi.. bhg 1-5 aku belum tulis lagi.. heheh.. harap berdemonstrasi bersabar..
dah tulis siap @ 27 sept 2011.. terima kasih kerana sudi membaca.. aku cuma nak berkongsi pengalaman.. semoga dapat amal dan sampaikan..


Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...