Monday, June 14, 2010

Baru Balik Dari Jor..

Alhamdulillah, baru balik dari jor.. jumpa ramai kengkawan..

Pergi & balik naik motor EX5 bernombor plat WEF8804 yang baru tukar sport rim.. heh.. heh..

Mu'az

Aku dah berada di tapak jor sejak malam Jumaat 11.30 malam.. Malam pertama & keempat, orang KL boleh bermalam di masjid Bandar Baru Sri Petaling.. tapi malam kedua & ketiga, orang KL diputus untuk bermalam di beberapa masjid, surau & sekolah di sekitar Bandar Baru Sri Petaling.. Jadi aku & the gang dari Kepong, bermalam di satu masjid dekat dengan Desa Water Park..

Pukul 1 tengahari tadi aku mempress minyak motor aku balik ke Kepong..

1.15 ptg singgah kat Masjid Firdaus, Segambut untuk solat Zohor..

1.45 ptg sambung kerja-kerja mempress minyak motor..

1.55 ptg Allah sampaikan aku ke rumah.. Alhamdulillah..

Aiiikk?? Tu je ke cerita jor? Aiseyy.. cerita kat sini tak best la.. korang kena pergi sendiri.. duduk dengan adab, dengar dengan tumpuan.. mujahadah sepanjang jor.. baru Allah beri faham..

Tapi secara kesimpulannya apa yang aku faham.. kita kalau nak selamat kena jadi golongan sahabat muhajir & ansar.. dan dalam Islam, tak ada golongan ke tiga.. dan disebut juga dalam bayan mengenai bahaya 8 perkara (tengok post aku sebelum ni kat http://azharjaafar313.blogspot.com/2010/06/surah-at-taubah-24-27.html).
 
pemandangan yang x best dipandang.. tapi dah berbelas2 ribu yang datang.. nak buek cam no..
atas jamban pun ada khemah

Semoga Allah terima diri & harta aku & keluarga untuk agama Allah Subhanahu wata'ala.. dan semoga Allah kembalikan umat Islam kepada maksud & tujuan sebenar meraka dihantar ke dunia.. dan semoga Allah ampunkan kita semua yang dah lama tinggalkan kerja ni.. amin...

kapcai aku dihiasi model yang kena paksa dan berlatar belakangkan kain yang dah kering tapi belum diangkat..


Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...