Friday, September 20, 2013

Mesyuarat Nizamudin 2013

tahun ni aku x pegi mesyuarat Malaysia di Nizamudin.. kalah pertandingan dua penjuru dgn org lama di halkah.. sebenarnya Allah dah tentu aku xde rezki kat sana..

apa² keputusan dan takaza² dari mesyuarat tu, korang kenalah dapatkan melalui mesyuarat markas dan halkah masing² ye.. xyah la share kat sini.. yg penting kita dpt taat dan cuba utk sempurnkan semua azam² yg dibuat..

yg aku nak share kat sini, bayan² elders sepanjang tempoh mesyuarat tu je.. apa² yg kita dengar ni akan hanya jadi halwa telinga saje kalau xde apa² usaha yg kita buat.. jadi, supaya telinga² korang tak dipotong dan dijadikan halwa utk raya haji ni, maka buat le apa² yg patut..

tambah masa.. tambah korban.. seluruh umat perlu dibawa kpd masjid, kpd amal² masjid, bersama² hidupkn masjid.. masa sangat singkat.. huhu..




...

ini Mus'ab.. birthday boy hari ni (20/09/2013).. dah genap 2 tahun..
kisah keberanakan kelahiran nya di sini:
http://azharjaafar313.blogspot.com/2011/09/msyt-nzmdn-bhg-6-akhir.html

insyaAllah petang ni aku ke masjid Sri Petaling untuk takaza khidmat istiqbal 10 hari..

doa..







Insuran & Road Tax Online

Tuesday, September 10, 2013

Memanah La Pulak Brader..

"rasanya dah sampai masa aku belajar memanah, lawan pedang & tunggang kuda.. hmm.. semoga Allah mudahkn.."

~yang atas ni status facebook aku pada 23 Ogos 2013.. jadi ramai la tukang komen.. kebanyakan komen menambah semangat aku terutama untuk belajar memanah..

flashback (macam citer industan)..

15 ogos lepas.. first time memanah di Fraser Hill menjadi pemangkin semangat..

gaya mau lebey..
kalau suka boleh tembak 2, 3 atau 4..
tapi kalau tak mampu atau takut tak dapat berlaku adil,
tembak satu pun cukup lah.. ahaks..
"Warga pekerja adalah pemangkin, penggerak dan pemacu kepada kejayaan negara ini sejak sekian lama. Justeru, tema yang dipilih pada tahun ini iaitu “Pekerja Pemangkin Transformasi Negara” adalah amat bertepatan sekali dengan hasrat dan aspirasi kepimpinan tertinggi negara.."

opss.. sori.. terlebih flashback.. termasuk ke ucapan menteri pulak..

kembali kepada criter asal..

jadi untuk mereal lah lu brader merealisasikan hasrat memanah tersebut maka sayugia dinyatakan di sini, aku telah membeli seset satu set alatan memanah.. jeng jeng jeng..

perbincangan mengenainya oleh seorang mamat di sini:
http://www.koreanarchery.org/punbb/viewtopic.php?id=166
taraaa.. 30 ogos 2013..

set memanah aku yang pertama.. poundage 50lb..
malangnya anak panah masih belum tumbuh bulu..























selama 4 hari aku hanya belek² set memanah yang aku beli ni.. dok memikir camne nak bagi anak panah tumbuh bulu..

"relek brader, breder rilek.. rilek brader, brader rilek.."

akhirnya.. berkat kesabaran..

anak panah telah tumbuh bulu pada hari ke lima..






















maka sayugia dinyatakan sekali lagi, bermulalah karier aku sebagai pemanah profesional pada 4 september 2013..

latihan awal.. memanah di dalam bilik rumah dengan jarak kira² 10 langkah.. teknik² yg aku belajar selama 5 hari daripada en Google dan Youtube aku manfaatkan..

karaoke la..
dan dalam latihan awal ni, aku berjaya memecahkan satu keping tingkap dapur.. huhu..

7 september.. keluar 3 hari..

sebelum keluar, aku berjaya menjadi siput shifu kepada kengkawan seperjuangan..

aim betul²..

tarik napas..

lepaskan..

pueh hati den..









6/6..
kemut.. tahan kentut..
zasss..

tepi sket adik..

gaya seorang shifu..

dan pada malam itu, kami di surau flat Tmn Samudera, Gombak..

bayan selepas makan malam..
topik utama adalah cecara memanah..
dan.. 8 september adalah anibesari aku nikah dgn isteri.. dan.. tahun ni adalah tahun ke 18.. dan.. barulah aku sedar rupanya aku dah 18 tahun berkecimpung dalam bidang memanah ni..

sekian..







Insuran & Road Tax Online

UMRAH dan ZIARAH bersama EMRAZ Travel & Tours Sdn Bhd

PROMOSI DISKAUN RM1000 UNTUK SEMUA PAKEJ UMRAH EMRAZ‼️ (tertakluk kepada baki stok) PAKEJ MUSIM 1445 HIJRAH KAMI MENGGUNAKAN HOTEL SAFWAH SE...