Saturday, May 26, 2012

Alhamdulillah.. I have kum bak.. (I have come back..)

..aku bersyukur kepada Allah kerana telah selamat kembali ke tanahair tercinta pada 22 mei 2012..

..kepada isteriku.. bersyukurlah kerana aku telah kembali ke pangkuan sisi mu pada 25 mei 2012..

..kepada rakan² seusaha.. bersyukurlah kerana dipilih untuk buat usaha agama di Malaysia ni.. buatlah usaha bersungguh².. rakan² seusaha di Ghana buat usaha dalam keadaan serba kekurangan..


azharjaafar313
markas tabligh di Accra, Ghana..
sebuah masjid di Bondaye, Prestia..
..kepada muslim di Malaysia.. bersyukurlah kerana korang masih beragama Islam.. ramai muslim di Ghana telah menjadi Kristian semasa British menjajah mereka bermula dari kurun ke 18..

..kepada rakyat Malaysia.. bersyukurlah kerana diberi pemerintah yang prihatin akan pembangunan rakyatnya.. tahap kehidupan di Ghana masih seperti kita di tahun 60an walaupun mereka mendapat kemerdekaan pada bulan Mac 1957..

anak² di Ghana
ini bukan sarkas..
buah mangga Ghana.. buah²an kat sini memang besar²..
ia membuatkan aku resah.. ahh..

..supaya korang duduk lama sikit kat blog aku ni, aku share le video ni dengan korang.. perjalanan ke sebuah kampung di Anakum.. agar video 11 minit ni dapat menjelaskan perjalanan selama sejam tu..
so.. enjoy the ride!..insyaAllah kalau rajin, aku akan tulis lagi pasal khuruj di Ghana nih.. almaklum sekarang ni sebuk sikit.. uhuk uhuk (buat² batuk..)
Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...