Thursday, May 26, 2011

Home Formula - Produk Kesihatan

Aku nak promote sikit bisnes rakan seusaha.. Nama tokeynya korang tanya la sendiri.. Baru ni aku keluar kat Bangladesh, aku jumpa dia kat sana.. keluar 4 bulan Bangladesh.. mujahadah benar la pada aku kalau 4 bulan di Bangladesh saja..

******************Pendahuluan

Ramai ahli fikir berpegangan yang alam ini dijadikan daripada empat unsur utama - apianginair dantanah. Segala sesuatu yang terdapat di atas langit, di antara langit dan bumi dan di bawah bumi, semuanya hanya berunsurkan kepada empat elemen tersebut sahaja.

Sementara apa sahaja yang manusia pakai, guna, makan, minum dan sekitarannya, dari dahulu hinggalah sekarang dan sampailah akhir nanti, semuanya berasaskan kepada yang empat itu juga. Malahan jasmani manusia itu sendiri secara keseluruhannya dibentuk daripadanya.

Ada yang berpegangan lebih jauh lagi, iaitu secara rohani semua manusia baik yang lelaki atau wanita juga dipengaruhi oleh api, angin, air dan tanah.

Bagaimanapun ahli falsafah Islam membataskan perkara ini kepada alam sekeliannya sememangnya dijadikan Allah berasaskan kepada empat unsur tersebut, makanya Allahhuakbar di dalam azan diseru empat kali. Ini bermakna Allah Maha Besar - lebih besar daripada keempat-empatnya.

herbapilihanSementara kami di Home Formula berpegangan sebarang bentuk perkara atau benda yang asli, kurang diproses dan tradisonal yang hampir dengan api, angin, air dan tanah memberi banyak munafaat kepada manusia manapun. Oleh itu kami mengeluarkan produk suplemen dan perubatan tradisional yang tidak menggunakan sebarang bentuk bahan awet tiruan, warna atau perasa daripada kimia dan ekstrak binatang.

Ini kerana bahan-bahan berkenaan mendatangkan banyak kesan sampingan yang negatif pada kesihatan dan amat disyaki kesuciannya.

Dan kami berpegangan makanan itu sendiri adalah ubat.

sikattkDan kami juga mengeluarkan peralatan yang dihasilkan daripada bahan-bahan asli seperti kayu dan tanduk binatang untuk kegunaan harian menggantikan plastik dan keluli.

azimatqhOleh kerana manusia juga mempunyai unsur-unsur yang berkaitan dengan ruh, kami di Home Formula juga mengusahakan produk untuk menangani masalah rohani yang tidak dapat diatasi dengan sekadar makan, minum atau sapu sahaja. Produk seperti ini terbukti keberkesanannya kerana dihasilkan berdasarkan ayat-ayat suci al-Quran dan al-Hadith yang soheh yang dikenali sebagai azimat.

Selamat mencuba dan terus menggunakan produk Home Formula.

Untuk lihat produk²nya, KLIK KAT SINI atau KAT SINI..Testimoni Penyimpan Emas

Dikongsikan di sini beberapa testimoni para penyimpan emas. Semoga bermanfaat. Pengalaman penulis sendiri cagar emas untuk keluar bertabligh...