Sunday, August 31, 2008

Tips Kejutkan Orang Bersahur

Kalau nak kejutkan org bangun tidur untuk sahur.. cam ni caranya..

1. baca doa bangun tidur kat telinga dia...
2. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond


Tapi kalau still tak effect

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau bleh air rendam baju
4. tarik rambut dia sampai jatuh dr tilam
5. goyang badan dia kuat2 dan kata; "orang kampung datang, orang kampung datang"
6. jerit; "dah sampai.. turun.. turun..."
7. kata; "ta'am.. ta'am.."


Tapi kalau still tak effect gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin! hehehehehe


Tapi kalau still tak effect gak... ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan... kerana Allah lebih menyayanginya
2. repot kat polis untuk dapatkan surat mati

4 comments:

  1. Aku bab bangun sahur ni memang malas betul, tahun ni adalah tahun pertama aku sahur bersama isteri. Harap2 aku mudah bangun tanpa perlu bahagian kedua tips ko tu..

    ReplyDelete
  2. tuan,sila lawat blog ni..

    touchskill.blogspot.com...

    jemaah tasykil labuan..tuan kenal kot

    ReplyDelete
  3. atap_aje;
    Hati-hati ketika siang Ramadhan. Peringatan untuk orang baru kawin (dan orang lama jugak...)

    rith89;
    Maaflah tak ingat. Lagipun saya dulu keluar 10 hari aje di Labuan.

    zarzh;
    Ya. Ramadhan datang lagi. Mengingatkan saya kepada beberapa Ramadhan yang dulu. Zaman hidayat dan zaman jahiliyah.

    Dan indahnya Ramadhan dan tarawih di Zurich. Nostalgia... ohh!

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...

Daftar Beli Emas Public Gold

ADA 2 JENIS PEMBELIAN EMAS DI PUBLIC GOLD Cara 1  - Beli Emas Fizikal (dinar emas atau gold bar) secara tunai atau bulanan 4x atau bulanan 1...