SIMPAN EMAS, KURANGKAN SIMPAN DUIT

Tukar kebiasaan dari simpan duit kepada simpan emas.

Daftar dulu percuma.. Beli kemudian pun tak apa.. ๐Ÿ˜Š

1.Untuk daftar beli dinar atau bar emas online, layari https://publicgold.com.my/index.php/component/custregistration/?introducer=PG00226860

2.Masukkan butir² peribadi yang dikehendaki. 

3.Daftar sampai selesai, kemudian login di https://www.publicgold.com.my/index.php/login guna no ic dan masukkan password yang tuan/puan cipta tadi. 

Jadi sekarang dah boleh beli emas macam beli barang kat Lazada atau Shopee. Cuma nanti emas kena ambil sendiri melalui temujanji di cawangan yang tuan/puan pilih.


Dinar

Bunga Mas - gold bar

Sijil Patuh Syariah

Sebarang pertanyaan boleh whatsApp saya www.wasap.my/+601157778169, insyaAllah. 


Sedikit kisah sejarah hidup.. harap sudilah membacanya.. ๐Ÿ˜…

Tahun 1991 aku keje kerani bank.. gaji basic RM550 je.. harga emas pada masa tu sekitar RM34/gram.. bermakna kalau aku habiskan seluruh gaji untuk beli emas, maka aku boleh dapat dalam 16gram emas sebulan..

Hari ni harga emas sekitar RM270/gram.. dan kalau aku nak beli emas 16gram, maka aku perlu ada RM4300.. sekarang kerani bank gaji basic rasanya tak dapat RM4300 sebulan.

Tahun 90an kalau gaji RM1000 rasa loaded dah.. sekarang kalau gaji RM3000 pun rasa berat juga perbelanjaan.

Graf harga emas sejak 90an



Duit vs emas


Kesimpulan biawaknya, kenalah tukar kebiasaan simpan duit kepada simpan emas bermula sekarang.. wallahuร lam

Kesian dimaklongkan.

AZHAR JAAFAR


*****


Iklan;

Bisnes takaful dan roadtax kami beroperasi sejak 2006. InsyaAllah.

Baharui takaful dan roadtax kereta dari smartfon anda.
1. WhatsApp geran kereta anda ke no www.wasap.my/+60166827679
2. Kami akan beri harga
3. Jika setuju dengan harga, anda bayar online
4. Roadtax dihantar dalam 2 hari bekerja InsyaAllah

๐Ÿšฉ Bantuan jalanraya 24jam.
๐Ÿšฉ Towing percuma untuk 100km (Takaful Ikhlas) & 50km (Takaful Malaysia)
๐Ÿšฉ Cas pos untuk roadtax hanya RM2 sahaja (untuk premium RM350 ke atas)

AGENSI AZHAR JAAFAR (MP0001917-U)
AGEN KOD :
GG09825 (TAKAFUL IKHLAS BHD)
GCA03673 (SYKT TAKAFUL MALAYSIA BHD)

Comments

Popular Posts