Monday, August 15, 2011

Ada jord.. (part 2.1)

Ahad 14/08/2011..

- Ayang.. ayang.. bangun.. (romantik gitu..)

- Haa?? (mamai..)

- Bangun..

- Dah pukul berapa ni?

- 10.40..

- Pergh.. dah lambat giler ni.. (bangun, gi jamban, gi wuduk & start kete.. pecut ke Sri Petaling.. masih mamai..)

11.15 pagi - Sampai masjid Sri Petaling.. orang dah ramai.. Maulana Ahmed Sulaiman Khatani baru start bayan.. (mamai lagi sikit²..)

1 tgh - Bayan selesai.. hati sebak + mata merah + control hensem.. lepas solat zohor aku balik..

Habis part 1..
 


- Kantoi.. malam tadi tak pergi malam sabguzari ke?

- Mana tau?
 

- Tu yang pagi² kelam-kabut pegi Sri Petaling tu.. kalau pegi malam sabguzari mesti ko dah ada kat masjid Sri Petaling pagi² lagi..

- ada member FB kata.. kalau pegi malam sabguzari bawak 2 alas.. 

  1. alas tidur 
  2. alas makan (saperah)..

    tapi kalau tak pegi bawak alasan je..

Alasan..


Al kisah.. Rabu lepas anak aku di madrasah hafiz Dengkil telepon uminya.. kata Sabtu ni (13/08/2011) boleh keluar bersama keluarga untuk berbuka puasa.. boleh ambik sebelum asar dan kena balik sebelum tarawih..

Jadi aku mesyuarat dengan isteri.. kalau jadi ambik, nak bawa buka kat mana? Akhirnya putus ke rumah ipar aku (kakak isteri) di Bangi Perdana.. tepat 4 ptg kami sekeluarga dah terpacul sampai kat madrasah anak aku di Dengkil.. Tunggu punya tunggu anak aku tak keluar² lagi.. arakian terpacul
tiba² datang kawan anak aku..

- Amir minta tunggu kejap.. dia tengah semak bacaan ustaz..

- ok.. terima kasih ye.. dalam hati aku kata budak ni salah cakap atau aku salah dengar.. sepatutnya ustaz yang semak bacaan anak aku.. bukan anak aku yang semak bacaan ustaz..

4.20ptg.. anak aku terpacul datang dan kami terus ke Bangi..

- Tadi kawan kata Amir tengah semak bacaan ustaz..

- a'ah.. ustaz jadi imam tarawih kat surau di Putra Jaya.. jadi dia minta pelajar semak bacaannya..

Solat Asar, berbuka puasa dan solat Maghrib di Bangi Perdana.. aku sorang² hantar anak aku balik madrasah.. ala² F1 gitu.. Alhamdulillah sempat sampai di madrasah jam 9 mlm.. baru iqomat untuk solat Isyak.. lepas solat Tarawih (10.20mlm) balik ke Bangi Perdana ambik keluarga aku.. 11.10 mlm balik Kepong..




surau baru madrasah Dengkil

Habis part 2..

- habis cam tu je.. bayan Maulana Ahmed Sulaiman Khatani x de?

- aku tak sempat rekod.. sebab lambat terpacul datang..

- tak nak kawan la macam ni..

- tak nak kawan sudah.. nama engkau Dolah.. err.. err.. engkau sebelah..

Untuk tak menghampakan.. aku minta sorang kawan yg rekod bayan utk email kat aku bayan tu..


Maulana Sulaiman Khatani 14Aug2011.wma
Credit to saudara Rokhaizam for de bayan..

Habis part 3..

*tanda baca;
- aku, - isteri aku, - anak aku, - kawan anak aku, - korang





10 comments:

  1. ustaz pernah minta saya semak bacaan dia gak. kes imam terawih la. huuhu.
    terkulat-kulat saya nak kejar. laju macam f1! haha.

    hidayat!

    ReplyDelete
  2. penchacaiz;
    nikmat dari Allah bila dapat menghafal kalimah²Nya..

    ReplyDelete
  3. :)......di gombak maulana bg targhib lepas terawih sampai kol 12 am - iznan

    ReplyDelete
  4. Member: Ko ada rakam tak bayan td? kalau ada aku nk copy (ni kes tak duk bayan la ni)

    Aku: Takde. maybe 2,3 hari lagi ko tgk la kat page azharjaafar tu mesti ada inshaAllah. Tadi aku ade perasan dia masa bayan, tapi mamai2 lg =p

    Harini...haaa kan dah ada tu bayan maulana!

    ReplyDelete
  5. Be Zahra Boutique;
    bila nak bentuk jemaah ke Deutchland?

    ibnsoleh;
    ♂ - ish ish ish..

    ReplyDelete
  6. Salam
    Plan nak antar anak2 nanti blajaq hafiz n hafizah.... Ameen. Tak mau anak2 blaja ilmu dunia je, saya rasa rugi lak x skolah agama dlu, tak amik bidang agama dlu. Masa tu nak sangat masuk U, ALLAH bg tp dah masuk U baru sedar so mencari cari la sendiri. Tak mau anak2 nnt ikut jejak saya.... Klu jadi guru ke biarla guru yg hafiz.... Ameen

    ReplyDelete
  7. Anak Pendang Sekeluarga;
    ye..

    Zaujah Shamsul Baharin;
    bila nak beranak?

    ReplyDelete
  8. Salam
    Hamboi soalan cepu emas tu.... Jawapan tu ada dalam khazanah ilmu ALLAH.... Cuma harap doa dari tuan azhar n ahlia la..... ^_^

    ReplyDelete
  9. Sedey dan terharu tengok ada 40 kubur Sahabat nabi kat eropah timur jauh, dalam rancangan jejak rasul...

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...

Daftar Beli Emas Public Gold

ADA 2 JENIS PEMBELIAN EMAS DI PUBLIC GOLD Cara 1  - Beli Emas Fizikal (dinar emas atau gold bar) secara tunai atau bulanan 4x atau bulanan 1...