Saturday, October 10, 2009

Haramkan...


Haramkan kilang arak! Setuju...

Haramkan pusat judi! Setuju...

Haramkan aktiviti riba! Setuju...

Haramkan ternak babi! Setuju...

Haramkan rasuah! Setuju...

Haramkan zina! Setuju...

...memanglah setuju sebab semua tu dah diharamkan oleh Allah...

Haramkan purdah! Setuju jugok.. guano mu weh...

Mereka memperjuangkan ini di barat.

...aku nak tambah satu lagi...

Haramkan trim janggut kurang segenggam! Setuju tak?

Ada rupa pengganas ke?


...kwang, kwang, kwang...

11 comments:

  1. dulu tercetus kontroversi bila ada pula ulamak mesir mengatakan riba ok, lepas tu ulama yg sama anjurkan nikah misyar, lepas tu... purdah pulak nak diharamkan..
    apa cerita brother!!
    orang yg tak tutup aurat dah tentu haram berlambak ke luar sana, kenapa pulak purdah yg ada dalam dalil nak diharamkan?

    ReplyDelete
  2. Shitttttt!!!!!! sorry emo pulak aku

    Dahlah yang amal pun berapa % jer dalam dunia ni. Depa x tau ka even dalam pendalaman China pun depa still maintain n retain pemakaian purdah, that's one of the proof that Sahabah did came to China and thought them.

    Nak jugak guna F word kat Ulaq dalam semaq ni...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    saya memang marah dengar berita ni tapi saya harap semoga lepas ni lebih ramai yang nak berpurdah. macam kat turki, selepas diorang banned hijab lebih ramai bilangan wanita turki yang berhijab. sama juga macam selepas 11 september, lebih ramai yang memeluk Islam walaupun media memaparkan Islam sebagai agama pengganas. Allah Maha Kuasa. Berdoalah dan teruskan usaha dakwah..

    ReplyDelete
  4. salam,,,,dulu orang tua tu sibuk dende wamita di negeri die x tutup aurat,,sekrg nie...sibuk nak ikut haramkan purdah,,,mangkaq la la dia nie,,isteri dia x amal pun....ulamak2 memang banyak yang jadi ular dalam semak...

    ReplyDelete
  5. tingkatkan korban..nangis siang malam..Allah bagi faham dengan mujahadah untuk agama...

    ReplyDelete
  6. hmm.. macamanapun kita kena muliakan alim ulama.. mereka telah susah payah mujahadah untuk agama. Semoga Allah bagi faham untuk kita dan umat ni untuk amal agama cara Nabi SAW.

    ~kena baca lagi dan lagi bab Kepentingan Memuliakan Alim Ulama dalam kitab fadilat Tabligh.

    ReplyDelete
  7. Salam,tanpa ujian tiada peningkatan.Skrg ujian utk kita apakah kita(wanita berpurdah) pakai krn Allah atau pakai krn suruhan suami,atau ikut2an. Apa yg penting kita istiqomah...kita usha atas iman, kita pki purdah pun kerana desakan iman... bkn sbb 'tabligh'.Maaf ckp, dulu ms gerakan alarqam diharamkan, muslimat arqam pun pakat2 bk purdah, yg pakai pun dah tukar dari hitam jdi colorful,sikit2 lama2 la ni ada yg pakai tudung kecik.Kenapa?Sbb usha bkn atas iman.ALLAH nak tapis sapa yg btul2 pakai krn ALLAH...jd kita periksa balik niat kita...Lgpun anggaplah kebatilan ni umpama buih yg naik di atas air kemudian ia akan hilang, insyaALLAH selepas ini akan naik yg haq!!!

    ReplyDelete
  8. umma-ali,
    rasanya lepas ni makin ramai wanita yang berminat nak berpurdah, insyaAllah...

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum wrt wbt ...

    Doakan Allah beri kekuatan untuk saya ISTIQOMAH purdah .....

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...

Daftar Beli Emas Public Gold

ADA 2 JENIS PEMBELIAN EMAS DI PUBLIC GOLD Cara 1  - Beli Emas Fizikal (dinar emas atau gold bar) secara tunai atau bulanan 4x atau bulanan 1...