Skip to main content

Bunga Mas - Lambang Keunggulan Abadi!

Bunga Mas 10g


Pastikan setiap daripada kita dapat simpan aset terbaik ni!

Semua orang mampu memiliki Bunga Mas ni, paling kecil bersaiz 10gram. Untuk memilikinya, mudah saja. Anda perlu ada matlamat dan keazaman yang bersungguh-sungguh untuk mendapatkan gold bar ni. 



Ada 3 cara mudah untuk miliki Gold Bar Bunga Mas ni, mengikut kesesuaian bajet masing-masing! 

Pertama: 
Jika anda ada lebihan cash sebanyak ŔM2700++, dan tidak digunakan. Anda boleh terus dapatkan item Bunga Mas ni. Bayar online dan ambil.

Kedua : 
Sekiranya anda boleh asingkan sebanyak ŔM270++ sebulan selama 10 bulan, Syariah Easy Payment Programme (SEPP) adalah yang terbaik untuk anda! Anda hanya perlu menyimpan sebanyak 10 kali/bulan ikut jadual bayaran yg ditetapkan. Kelebihan SEPP ni, andai harga emas berubah, anda tetap bayar ikut harga hari ini. Lagi cepat habis bayar, lagi cepat anda dapat Gold Bar Bunga Mas anda! 

Contoh bayaran ansuran 10 bulan
(harga berubah pada setiap 20 minit)


Ketiga: 
Sekiranya anda hanya mampu simpan ŔM100 sebulan, kaedah Gold Accumulation Programme (GAP) adalah yang terbaik buat anda. Setiap ŔM100 yg anda simpan, akan dapat 0.35++ gram. Kumpulkan sehingga 10 gram. Dah cukup 10 gram, keluarkan dan Gold Bar Bunga Mas ini menjadi milik anda. 



Sijil Patuh Syariah


Setiap duit yang kita bayar, bukan bayaran hangus ya. Kita hanya tukarkan duit kita kepada simpanan aset terbaik iaitu emas! Mudah saja. Asalkan ada matlamat dan keazaman untuk menyimpan. Ketiga-tiga kaedah saya sendiri gunakan dalam menyimpan aset keluarga saya! Terbukti berkesan, dapat membantu saya masalah KEBOCORAN dalam menyimpan duit.

Emas juga adalah anti inflasi.
1 dinar pada zaman Nabi s.a.w sama dengan nilai 1 dinar pada zaman kita. Sedangkan duit sangat terkesan dengan inflasi. RM100 yang kita ada pada 10 tahun yang lalu tidak sama nilainya dengan RM100 yang ada di tangan kita pada hari ini. 

Tukarlah kebiasaan menyimpan duit kepada menyimpan emas.


Daftar percuma di sini; 😘

Sebarang pertanyaan boleh whatsApp saya. 🤗
InsyaAllah saya akan bantu dari cara pembelian hinggalah emas dapat ke tangan anda.


Produk-Produk Emas Yang Lain

1 DINAR 4.25G

BungaMas Series Bar 20g

5 DINAR 21.25G

10 DINAR 42.5G

BungaMas Series Bar 50g

BungaMas Series Bar 100g

LBMA Bullion Bar 250g

LBMA Bullion Bar 1000g



Anda boleh, insyaAllah.. 😉


Comments

  1. Apa maksud GAP?

    Gold Accumulation Program (GAP) atau lebih mudah disebut Program Kumpul Emas.

    Akaun GAP ialah kaedah pembelian emas Public Gold melalui Akaun yang disandarkan 100% dengan emas fizikal (dinar, gold bar dsb).

    Tujuan akaun ini diperkenalkan adalah untuk membantu serta menggalakkan lebih ramai orang memulakan simpanan emas fizikal dengan cara yang lebih mudah.

    Emas tersebut boleh disimpan sendiri atau disimpan di Public Gold secara PERCUMA.

    Ia kaedah pembelian emas PALING MUDAH, MURAH dan satu-satunya syarikat di Malaysia yang PATUH SYARIAH buat masa ni.

    ......................

    Apa istimewa akaun GAP ni?

    • Boleh buka akaun dengan belian emas dari serendah RM100 atau 1gram harga semasa.

    • Boleh simpan emas di Public Gold secara PERCUMA tanpa had kuantiti serta masa.

    • Boleh tambah simpanan emas pada bila-bila masa.

    • Boleh keluarkan emas fizikal dari serendah 1 gram di mana-mana cawangan Public Gold (office hour).

    • Emas boleh dibeli dan dijual secara online.

    • Beli emas 1 gram paling murah di Malaysia.

    ......................

    Lepas beli berapa lama kena tunggu untuk keluarkan emas?

    • Emas boleh dikeluarkan dari Akaun selepas Public Gold update pembelian ke dalam GAP Statement.

    • Proses update biasanya ambil masa 2 hari bekerja.

    ......................

    Macam mana nak keluarkan emas dari akaun GAP?

    • Call cawangan Public Gold yang berdekatan dan beritahu jenis serta bilangan item yang nak dikeluarkan dari Akaun.

    Kalau ada stock, set appointment dan boleh terus datang ambil emas.

    Kalau belum ada, minta mereka buat reservation dan contact kita semula bila stok dah sampai. (pastikan ambil nama staff supaya mudah untuk follow-up).

    • Kalau nak segera, contact mana-mana 18 cawangan Public Gold lain yang ada ready stock.

    (emas fizikal dalam Akaun GAP boleh dikeluarkan dari mana-mana cawangan Public Gold seluruh Malaysia termasuk di Singapura dan Indonesia).

    .....................

    Dokumen dan apa lagi yang diperlukan masa nak keluarkan emas?

    • kad pengenalan asal
    • duit premium (bergantung produk yang dikeluarkan) Itu saja...

    Boleh ke buka akaun GAP untuk anak dibawah umur 18 tahun?

    • boleh sangat-sangat (seawal usia bayi lebih bagus)

    • bawah 18 tahun perlu ada pentadbir akaun, samada ibu atau bapa sebagai pentadbir (pilih salah satu)

    Kalau nak beli emas tiap bulan RM100 boleh ke?

    • boleh. Minima pembelian emas ialah RM100 dan dalam gandaan RM50

    • gandaan RM50 seperti contoh RM150, RM200, RM250 dan seterusnya

    • beli ikut harga pergram lebih baik (jika mampu) untuk statement akaun lebih cantik dalam jumlah genap.

    Begitulah,
    Khaja Nazimudeen

    Untuk daftar dan beli GAP;
    http://eform.publicgold.com.my/index.php/registration/reg/dealer/PG00226860/1

    ReplyDelete

Post a Comment

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...

Takaful & Roadtax Kenderaan Online


AGENSI AZHAR JAAFAR (MP0001917-U)

Beroperasi sejak 2006
Service charge RM 2 sahaja untuk buat dan hantar roadtax ke alamat pilihan anda.
Layari;

Popular posts from this blog

Aku dan Covid19

Wow, blog dah bersawang.. ni baru betul laman sesawang.. hahaha.. Tetibe rasa nak update blog tapi gaya bahasa agak skima.. maklum la dah tua berumur.. ahaks ***** 1 Feb 2020 Aku keluar 40 hari di Bukit Beruntung. Jemaah kami 12 orang dan dibentuk di masjid Sri Petaling. 26 Feb 2020 Kami tangguh sementara dari Bukit Beruntung dan mula masuk ke masjid Sri Petaling untuk jur qudama. Peta Penempatan 3 Mac 2020 Selesai jur kami sambung baki 6 hari di Bukit Beruntung. Malam pertama aku dah rasa tak lena tidur dan degupan jantung macam perlahan. Badan pun rasa lenguh-lenguh. 4 Mac 2020 Pagi-pagi aku pergi Klinik Kesihatan Serendah untuk pemeriksaan. Setelah ECG dan pemeriksaan, Dr. kata semuanya normal. Klinik Kesihatan Serendah Surau terakhir 9 Mac 2020 Jemaah kami balik ke masjid Sri Petaling untuk beri laporan usaha-usaha yang kami buat selama 40 hari. Malamnya aku dah mula rasa demam. 10 Mac 2020 10 pagi - Bayan nasihat diberi kepada jemaah kami d

Ringkasan Bayan Subuh 07/08/2016

Dakwah adalah kerja dan tgjwb umat ini. Meninggalknnya adalah satu dosa. Kita tak rasa dosa sbb x rasa ia adalah perintah Allah pd kita. Oleh itu perlu bykn istighfar dan taubat. Sekurang2nya 300 kali sehari. Sediakn juga umat Islam utk taubat dan istighfar. Dgn istighfar Allah beri byk kelebihan. Berkat rezeki, turunkn hujan, beri ramai anak, alirkn sungai. Tujuan usaha ni adalah supaya yakin kpd Allah bertambah dan amal bertambah hga sampai ke tahap sprna. Yakin bahawa Allah yg buat segalanya, selain Allah x boleh buat apa2. Dakwah akn menyebabkn setan lari dan lemah. Dakwah akn lumpuhkn batil. Gash bukan di rumah2 shj tapi juga ke pusat2 perniagaaan sbb batil bermula di sana. Dakwah akn dpt bantuan Allah. Dakwah akn sbb Allah hantar malaikat ketika nk mati utk kata jgn takut jgn sedih dan beri berita gembira mengenai syurga. Kalau kita x gerak jumpa org hari2, maka ruh kerja akn tercabut dr mohalla. Xde jln utk hampir kpd Allah melainkan dgn kerja dakwah. Walaupu

Hal Memanah Lagi..

Sambungan dari entri  Memanah La Pulak Brader.. ******* Secara umum, teknik memanah terbahagi kepada 2 kategori sahaja, iaitu memanah secara naluri (instinctive)  pandangan (sight).  Secara umum, kedua-dua teknik tersebut adalah sebahagian dari sunnah memanah. Tetapi secara khusus, ada perincian dan perbahasan dari sudut sains dan ibadah. BUSUR KOMPAUN Busur kompaun sangat bergantung kepada alat bantuan pandangan (sight & peep) untuk membidik titik sasaran. Compound Bow BUSUR RINGKAS MODEN (RECURVE) Iaitu busur tunggal (one-piece recurve bow) dan busur berangkai (3-piece recurve bow) sebenarnya berada di bawah separa-naluri (semi-instinctive) disebabkan busur berkenaan mempunyai penyangga untuk meletak anak panah (arrow rest). Recurve Bow BUSUR TRADISIONAL Busur tunggal tradisional adalah sejenis busur refleks dan lebih menepati ciri-ciri busur sunnah. Rekabentuk busur tradisional adalah panahan-dinamik (dynamic-shot), iaitu semasa memanah,

Entri Terdahulu

Show more