Tuesday, September 10, 2013

Memanah La Pulak Brader..

"rasanya dah sampai masa aku belajar memanah, lawan pedang & tunggang kuda.. hmm.. semoga Allah mudahkn.."

~yang atas ni status facebook aku pada 23 Ogos 2013.. jadi ramai la tukang komen.. kebanyakan komen menambah semangat aku terutama untuk belajar memanah..

flashback (macam citer industan)..

15 ogos lepas.. first time memanah di Fraser Hill menjadi pemangkin semangat..

gaya mau lebey..
kalau suka boleh tembak 2, 3 atau 4..
tapi kalau tak mampu atau takut tak dapat berlaku adil,
tembak satu pun cukup lah.. ahaks..
"Warga pekerja adalah pemangkin, penggerak dan pemacu kepada kejayaan negara ini sejak sekian lama. Justeru, tema yang dipilih pada tahun ini iaitu “Pekerja Pemangkin Transformasi Negara” adalah amat bertepatan sekali dengan hasrat dan aspirasi kepimpinan tertinggi negara.."

opss.. sori.. terlebih flashback.. termasuk ke ucapan menteri pulak..

kembali kepada criter asal..

jadi untuk mereal lah lu brader merealisasikan hasrat memanah tersebut maka sayugia dinyatakan di sini, aku telah membeli seset satu set alatan memanah.. jeng jeng jeng..

perbincangan mengenainya oleh seorang mamat di sini:
http://www.koreanarchery.org/punbb/viewtopic.php?id=166
taraaa.. 30 ogos 2013..

set memanah aku yang pertama.. poundage 50lb..
malangnya anak panah masih belum tumbuh bulu..























selama 4 hari aku hanya belek² set memanah yang aku beli ni.. dok memikir camne nak bagi anak panah tumbuh bulu..

"relek brader, breder rilek.. rilek brader, brader rilek.."

akhirnya.. berkat kesabaran..

anak panah telah tumbuh bulu pada hari ke lima..






















maka sayugia dinyatakan sekali lagi, bermulalah karier aku sebagai pemanah profesional pada 4 september 2013..

latihan awal.. memanah di dalam bilik rumah dengan jarak kira² 10 langkah.. teknik² yg aku belajar selama 5 hari daripada en Google dan Youtube aku manfaatkan..

karaoke la..
dan dalam latihan awal ni, aku berjaya memecahkan satu keping tingkap dapur.. huhu..

7 september.. keluar 3 hari..

sebelum keluar, aku berjaya menjadi siput shifu kepada kengkawan seperjuangan..

aim betul²..

tarik napas..

lepaskan..

pueh hati den..









6/6..
kemut.. tahan kentut..
zasss..

tepi sket adik..

gaya seorang shifu..

dan pada malam itu, kami di surau flat Tmn Samudera, Gombak..

bayan selepas makan malam..
topik utama adalah cecara memanah..
dan.. 8 september adalah anibesari aku nikah dgn isteri.. dan.. tahun ni adalah tahun ke 18.. dan.. barulah aku sedar rupanya aku dah 18 tahun berkecimpung dalam bidang memanah ni..

sekian..







Insuran & Road Tax Online

25 comments:

  1. saya hanya mampu melastik saja,ingin juga untuk belajar memanah tapi tak tahu nak daftar kat mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kat web.. mana tau ada tpt yg dekat..

      Delete
    2. tuan azhar...ok x panah KAYA

      Delete
    3. tuan azhar ok x panah KAYA..beli kat mana 2?

      Delete
    4. serach di Facebook Zawra Archery

      Delete
  2. insyaAllah, satu hari nanti kuda dan panah dlm genggaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa harga satu set panah ni?

      Delete
    2. set spt gambar 3, RM660.. tapi promosi tu dah habis..

      Delete
  3. 18 tahun berkecimpung dlm bidang "memanah" makan dalam tu...haaha

    ReplyDelete
  4. 18 tahun berkecimpung dalam bidang "memanah" ermm...bleh tahan

    ReplyDelete
  5. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Ishak Zaini has left a new comment on your post "Memanah La Pulak Brader..":

    Selamat menyambut ulangtahun ke-18.. semoga panahan asmara kekal hingga ke syurga..

    Publish
    Delete
    Mark as spam

    Moderate comments for this blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ust ishak.. maaf TERdelete komen tuan..

      Delete
  7. Assalamualaikum. saya berminat nak beli set memanah. dimana tuan dapatkan? boleh bagi alamat kedai? jzkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. hubungi kawan saya Nazim Ghani 0172742199

      Delete
  8. as salam tuan, saya nak beli set memanah inshaAllah. boleh sms saya 012 9337817.

    Jazakallah,
    Basyir, karkun tasik kesuma :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. hubungi kawan saya Nazim Ghani 0172742199

      Delete
  9. salam...
    cool brader...
    jemaah dr markas batu pahat ade minx sy buat kursus asas memanah tp x da ksempatan...
    cume nk tnye...
    set memanah trad rm660?
    ade lg x yg mcm tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tu masa promosi je.. harga skrg dlm rm800.. boleh call kawan saya iqbal 0192427282

      Delete
  10. salam bos mohon wasep 0134159848..saya nak tanya pasal memanah

    ReplyDelete
  11. Salam tuan azhar.pndpt tuan klu bli set memanah moden?

    ReplyDelete
  12. Wsalam.. saya x berapa galakn.. baca post saya bulan okt 2013 - hal memanah lagi

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...