Thursday, June 23, 2011

Beberapa Iklan


bukan iklan sabun atau iklan minyak masak.. tapi iklan yang jauh lebih penting dari semua tu.. iklan yang mana kalau dapat diamalkan, insyaAllah boleh jadi asbab keselamatan dunia akhirat kepada korang dan umat..

Iklan Pertama
Keluar 40 hari di tempat² orang asli di seluruh Malaysia bermula dari sebelum ramadhan hingga berhari raya bersama mereka. Sesiapa yang ingin surat sokongan cuti dari JAKIM, perlu email ke wan_said@mot.gov.my DENGAN SEGERA butir² berikut ;
  • nama & no k/p
  • jawatan, alamat pejabat, no tel & no faks
  • nama majikan, jawatan, alamat pejabat, no tel & no faks
Kepada sesiapa yang ada kenderaan pacuan 4 roda adalah sangat² di harap dapat bersama dengan jemaah 40 hari ini. Sesiapa yang ingin meminjamkan atau menyewa kenderaan tersebut bagi kegunaan jemaah juga dialu²kan dengan paluan kompang.
*yang nak keluar 10 hari akhir Ramadhan di tempat orang asli juga boleh mendapatkan surat ni..

kalau tayar gadang cam ni, x yah la..

Iklan Kedua
Majlis Khatam Bukhari dan Penyampaian Ijazah Sanad kali ke 9, di Dewan Pelajar Madrasah Miftahul 'Ulum Masjid Jame' Sri Petaling pada Sabtu, 25/06/11 jam 9 pagi hingga tengahari. Majlis terbuka kepada umum.
*http://musp.masjidsp.com/index.php

Iklan Ketiga
Jur (perhimpunan) untuk semua rakan seusaha di Kuala Lumpur/Selangor pada hari Rabu 29/06/2011, dari jam 6 ptg hingga lewat Isyak di Masjid Jame' Sri Petaling. Jur ini akan dikendalikan oleh Maulana Syamim dari Nizamudin dan ahli jemaahnya.


Iklan Keempat
Jur (perhimpunan) untuk ulama / alim / ustaz (yang pernah keluar atau belum pernah keluar) pada hari Khamis 30/06/2011, bermula dari 6 ptg hingga lewat Isyak di Masjid Jame' Sri Petaling. Juga dikendalikan oleh Maulana Syamim.Sesiapa yang ingin bawa ulama, perlu ikram mereka sehingga majlis selesai.
*kalau menteri/orang kaya boleh ikram.. x kan ulama x boleh ikram..

Iklan Kelima
Jur masturat Kuala Lumpur/Selangor bagi yang pernah keluar 10 hari ke atas, di bangunan baru madrasah Masjid Jame' Sri Petaling pada 03/07/2011, dari jam 9.30 pagi hingga 12.30 tengahari. Anak² tidak dibenarkan dibawa bersama kerana akan mengganggu program.
*Anak di dalam kandungan adalah dibenarkan contohnya seperti isteri aku..

Sekian..



11 comments:

  1. Assalamualaikum bang Azhar..sy minta keizinan dikongsi..semoga iklan yg beri munafaat dn hidayah utk ummah..fatabarakaAllah.

    ReplyDelete
  2. alamak... saya tertinggal bas!!!

    ReplyDelete
  3. iklan ni lebih penting dari kebanyakan iklan2 di tv.. (",)

    JazakAllah... (",)

    ReplyDelete
  4. saya nk kopi pes kat blog saya ye ..mohon share

    ReplyDelete
  5. mohd_efendie;
    w'salam.. copy aje lah (dgn slang jawa..)

    Dr. Ben;
    kena menapak la..

    fuad ansari;
    dan lebih 'bers√h'.. huahua..

    Hidayatullah;
    nak kopi ginseng pun boleh..

    Anak Pendang Sekeluarga;
    semoga Allah kesian kat aku yg byk dosa..

    ReplyDelete
  6. Salam,tuan,kalau tuan ada pengalaman yang menarik di india,sila berkongsi dengan saya di blog saya...semoga Allah melimpahi keberkatan pada tuan.

    ReplyDelete
  7. nak minta izin copy dan past ke blog saya, trima kasih..

    ReplyDelete
  8. salam
    ahbabul kirom.. boleh tlg record majlis khatam bukhari nya. klu bergambar ia lagi baguss

    jord ulama` dan awam pun bleh tlong record ya..

    ajarnya di akhirat nti insyaallah

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...