Tuesday, May 20, 2014

Ammar Dapat Buah Pinggang Baru

ni gambar tahun 2002..
Ammar berumur 3 tahun bersama abang dan kakaknya..
Nov 2008.. Ammar disahkan mendapat sakit buah pinggang masa berumur 9½ tahun..
http://azharjaafar313.blogspot.com/2008/11/aku-sekarang-kat-hospital.html

Dec 2008.. Ammar mula menjalani rawatan cucian darah..
http://azharjaafar313.blogspot.com/2008/12/hospital-selayang.html

Masa berlalu.. penuh dengan suka dan duka.. usaha, harapan dan doa kepada yg Esa..

Sehinggalah..

16 Mei 2014
ni le panggilan telefon yg aku & isteri tunggu sejak Dec 2008.. panggilan supaya Ammar Azhar bersiap² ke Hospital Selayang kerana dah ada penderma buah pinggang.. malam tu jugak masuk wad dan esoknya pemindahan dijalankn.. tiada yg berkuasa melainkn Allah..



17 Mei 2014

alhamdulillah Ammar operate terima buah pinggang pukul 12.30 tengahari.



2 bijik buah pinggang sebesar penumbuk yg Allah bagi kat kita kalau nak digantikan tugas2nya oleh teknologi manusia memerlukn mesin sebesar peti ais.. sebenarnya 1 buah pinggang dah cukup.. dan mesin dialisis tu hanya boleh buat 30% kerja 1 buah pinggang.. yg lainnya ditampung dgn ubat2an..
hargailah nikmat kesihatan kurniaan Allah.. ambil tahu dan kerjakn apa kehendak Allah kpd kita sbgai umat Nabi Muhammad s.a.w..

19 Mei 2014
Hari ke 3 selepas kidney transplant..
Alhamdulillah pagi dah boleh jalan slow2 & tengahari ni dah start makan.. darah dan kencing ok.. insyaAllah..


Hospital Selayang sekarang tak benar kanak² bawah 12 tahun untuk naik ke wad..
aku kena jadi babysitter..

kami sekeluarga yang sentiasa memberi dorongan dan semangat kepada Ammar.. doa untuk Muhammad Ammar dan kami sekeluarga..

raya 2013.. Ammar 2 dari kiri..









Insuran & Road Tax Online

2 comments:

  1. Semoga Allah memeberkati hidup tuan dan sekeluarga selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. untuk tuan sekeluarga juga..

      Delete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...