Monday, June 14, 2010

Baru Balik Dari Jor..

Alhamdulillah, baru balik dari jor.. jumpa ramai kengkawan..

Pergi & balik naik motor EX5 bernombor plat WEF8804 yang baru tukar sport rim.. heh.. heh..

Mu'az

Aku dah berada di tapak jor sejak malam Jumaat 11.30 malam.. Malam pertama & keempat, orang KL boleh bermalam di masjid Bandar Baru Sri Petaling.. tapi malam kedua & ketiga, orang KL diputus untuk bermalam di beberapa masjid, surau & sekolah di sekitar Bandar Baru Sri Petaling.. Jadi aku & the gang dari Kepong, bermalam di satu masjid dekat dengan Desa Water Park..

Pukul 1 tengahari tadi aku mempress minyak motor aku balik ke Kepong..

1.15 ptg singgah kat Masjid Firdaus, Segambut untuk solat Zohor..

1.45 ptg sambung kerja-kerja mempress minyak motor..

1.55 ptg Allah sampaikan aku ke rumah.. Alhamdulillah..

Aiiikk?? Tu je ke cerita jor? Aiseyy.. cerita kat sini tak best la.. korang kena pergi sendiri.. duduk dengan adab, dengar dengan tumpuan.. mujahadah sepanjang jor.. baru Allah beri faham..

Tapi secara kesimpulannya apa yang aku faham.. kita kalau nak selamat kena jadi golongan sahabat muhajir & ansar.. dan dalam Islam, tak ada golongan ke tiga.. dan disebut juga dalam bayan mengenai bahaya 8 perkara (tengok post aku sebelum ni kat http://azharjaafar313.blogspot.com/2010/06/surah-at-taubah-24-27.html).
 
pemandangan yang x best dipandang.. tapi dah berbelas2 ribu yang datang.. nak buek cam no..
atas jamban pun ada khemah

Semoga Allah terima diri & harta aku & keluarga untuk agama Allah Subhanahu wata'ala.. dan semoga Allah kembalikan umat Islam kepada maksud & tujuan sebenar meraka dihantar ke dunia.. dan semoga Allah ampunkan kita semua yang dah lama tinggalkan kerja ni.. amin...

kapcai aku dihiasi model yang kena paksa dan berlatar belakangkan kain yang dah kering tapi belum diangkat..


16 comments:

  1. Pulang dari jor dengan azam melipat gandakan kerja makami, mesti mau josh tapi jangan lupa tertib, ni adalah kata2 semangat untuk diri sendiri arr..

    ReplyDelete
  2. tindakan bijak menggunakan motor ke tempat sesak mcm tu.

    semoga terus maju dlm usaha , Amin....

    ReplyDelete
  3. mmg slalu malam markas pun awan cantik mlm2

    kdg2 bulan mengambang penuh,

    cantik, berkat majlis zikrullah Alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. merah_s;
    kerja makami x pe.. jangan asyik makan mi..

    hainur hapis;
    dah lama tak naik motor ke Sri Petaling..

    ummiabah;
    awan beserta kain kawan2..

    ReplyDelete
  5. kat tapak jord... macam2 halqah ada, halqah bisu ada, halqah utk bahasa2 lain pun ada.... aku mencari2 gak, takut ada halqah utk para blogger..mana tau ada yg bawak laptop buat live dri tapak istima' ker... nasib baik tak ada, kalau ada...kecoh ler mesyuarat malaysia akan datang...hehehhe

    ReplyDelete
  6. Tamindhari;
    kalau nak buat halkah blogger, kena buat kat tepi jamban je.. kalau buat kat dalam masjid, nanti ramai yang berkerumun mintak otograf..

    ReplyDelete
  7. salam, boleh dengar dan download mp3 bayan Jord di blog Insya'Allah.

    Taklim itu untuk amal kata Maulana Shaukat. huk.

    ReplyDelete
  8. ada juga di sebut,kita kena istigfar dan sediakan seluruh umat islam di seluruh dunia untuk beristigfar di atas kelalaian kita....dan kembali kepada tanggungjawab asal kita sebagai hamba ALLAH dan umat Nabi Muhammad SAW....kita bukan peladang,petani,engineer,accountant dan sebagainya tp kita(umat islam) adalah pendakwah2 agama ALLAH....pertanian,perniagaan,pekerjaaan adalah hanya keperluan kita utk hidup di dunia yg sementara ini....

    ReplyDelete
  9. karkuzaridakwahiman;
    Tkasih tuan.. jelas audionya.. masalahnya x dpt amal je lagi..

    hainur hapis;
    Takaful Ikhlas; jauhi muamalah riba..

    mohd.norfatihah;
    betul betul betul..

    ReplyDelete
  10. @Tamindhari..

    Ek? Cam nak terwujud jek halqah baru tu.. Jangan beb.. Tapi kalau semua blogger ni kuar 1 jemaah, cam ok gak.. hehehee.. 'jemaah blogger' kuar 40 hari akan datang tak lama lagi... hahaa..

    ReplyDelete
  11. merah_s;
    semua blogger nak keluar 1 jemaah boleh TAPI DENGAN SYARAT.. jangan bawak henpon & laptop, & jangan pegi CC.. hah.. amacam.. tertekan perasaan?

    ReplyDelete
  12. sedey sangat xdpt g jorr..Allah x pilih...
    ade fnal exam..

    Ya-allah pilih ku lg dan lg keluar dijalan mu yaAllah..dan tetapkan lah ku dalam mengamalkn sunnah kekasihmu..

    ReplyDelete
  13. saya gurau je tu bang

    saya dah tau, abg mesti guna takaful ikhlas nye

    tuan moto pun ada syarikat insuran, mesti moto yg dipakai under insuran yg sama


    underground yeah yeah....

    ReplyDelete
  14. Jor kat zon utara start pada petang 23,24,25 & 26 di masjid berseri Perlis.. jemput mai...

    ReplyDelete

komen pembaca sangat aku hargai.. makasey...